Wyniki wyszukiwania

Filtruj wyniki

  • Czasopisma
  • Data

Wyniki wyszukiwania

Wyników: 1
Wyników na stronie: 25 50 75
Sortuj wg:

Abstrakt

Zakładzie Rolniczo-Przemysłowym .,FARMUTIL HS" w Śmiłowic, realizującym w praktyce program .,czystszej produkcji", likwidacja odorów powstających podczas wytwarzania mączki mięsno-kostnej jest niezwykleważna. Na emitorach inslalacji do termicznego unieszkodliwiania odorówz produkcji mączki mięsnokostncj wykonywano pomiary stężeń i emisji lakich związkówjak: pył ogółem, substancje organiczne w postaci gazów i par wyrażone jako całkowity węgiel organiczny, chlorowodór, fluorowodór, dwutlenki siarki i azotu, tlenek węgla, metale ciężkie oraz polichlorowane dibcnzodioksyny i dibcnzofurany. Wyniki przeprowadzonych pomiarów i analiz składu spalin emitowanych do atmosfery wykazały, że stężenie szkodliwych związków chemicznych było niskie, poniżej wartości dopuszczalnych określonych w normach.
Przejdź do artykułu

Autorzy i Afiliacje

Zygmunt Kowalski
Anna Maślanka
Ewa Surowiec

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji